Google Pixel 2 review: van besturing naar creatie

Tweede generatie Google smartphone

Door


Conclusie

De verwachtingen van de tweede generatie smartphones van Google waren hoog gespannen en met goede reden: de eerste generatie toestellen viel bij veel mensen in de smaak, zeker op het gebied van de camera. Bovendien had het toestel een eigenzinnig design en bood het de mogelijkheid van een pure Android ervaring. Deze vliegers gaan grotendeels ook nu nog op, het toestel heeft nog steeds een herkenbaar design en de Android versie is zo stock als het maar kan. Ook de camera mag grotendeels een succes worden genoemd. Bij gebrek aan omgevingslicht moet de camera van de Pixel weliswaar haar meerdere erkennen in die van de Galaxy S8, maar wanneer er enig licht voorhanden is weet de Pixel 2 gedetailleerdere en natuurlijker ogende beelden vast te leggen. Dat is een significante prestatie en een belangrijke verdienste van dit toestel. Bovendien is de verwachting dat het toestel na de uitrol van Android 8.1, juist in omstandigheden met minder licht beter zal presteren dan nu al het geval is .   

Google Pixel 2 64GB Black

Daarbij stellen we vast dat het toestel een uitstekend afgesteld scherm heeft, dat kleuren heel natuurlijk weet weer te geven. De piekhelderheid blijft wel wat achter bij de concurrentie en bovendien op hetzelfde niveau als van de voorganger. Dat is jammer, maar mag de pret uiteindelijk niet drukken. Dan is er ook nog de aanwezigheid van knijptechnologie, waar wij, als het om het concept gaat, zeker enthousiast over zijn. Helaas heeft Google er voorlopig voor gekozen om de squeeze techniek exclusief aan het oproepen van de Google Assistent toe te wijzen. Keuzevrijheid is wat ons betreft een groot goed, gelukkig is dit relatief simpel recht te zetten met een software update of wat handigheid van de gebruiker.

Bovendien is dit relatief onschuldige punt van kritiek niet het enige wat we hebben aan te merken op de Pixel 2. De resultaten van de systeembenchmarks zijn weliswaar overwegend goed, maar de resultaten bij de grafische testen zijn al wat minder indrukwekkend en wat betreft de accu valt het eigenlijk gewoon tegen. Je zou kunnen stellen dat de resultaten met de beperkte capaciteit van 2700 mAh best goed zijn, maar of je daar in de praktijk ook wat aan hebt valt te betwijfelen. Voorts biedt het toestel geen ondersteuning voor draadloos opladen, wat begrijpelijk is omdat anders het design volledig op de schop had gemoeten. Geen dual-sim functie is zonder meer wel een gerechtvaardigd kritiekpunt en datzelfde geldt voor het ontbreken van de mogelijkheid om de opslagcapaciteit met een micro-sd kaart uit te breiden. 

Google Pixel 2 64GB Black

Als dit onze bevindingen waren hadden we het toestel zeker kunnen aanraden voor een groot deel van de consumenten, we moeten het perfecte toestel per slot van rekening nog tegenkomen. Ook een award had zeker in het verschiet gelegen voor de Pixel 2, ware het niet dat we nog één onderdeel moeten bespreken: de prijs. Met bedragen van 898 euro (zwarte uitvoering, 64 GB) en 1008 euro (zwarte uitvoering, 128 GB) prijst het toestel zich uit de markt voor een Excellent Choice en voor de Ultimate Product award is er net even teveel aan te merken. Dat is jammer, want de Pixel 2 heeft zeker haar verdiensten.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Google Pixel 2 64GB Black

Android 8, 64 GB, 5 inch, 1920x1080, 12.2 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Google Pixel 128GB Black

Android 7, 128 GB, 5.0 inch, 1920x1080, 12.3 MPixel, 4G

Specificaties

Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*