Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review: voordelig met én zonder bling

Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review

Door


Uiterlijk

Hoewel de Masterbox Lite 5 behuizingen qua prijs duidelijk in het instapsegment zitten, is Cooler Master erin geslaagd om de kasten toch een fraai uiterlijk te geven. Uiterlijk zijn beide behuizingen vrijwel identiek, en op het eerste gezicht lijken ze zelfs geheel gelijk. Een nadere blik laat echter zien dat het doorzichtige zijpaneel van de RGB-versie iets dikker is en opgetrokken is uit gehard glas, terwijl de standaardversie het moet doen met een plexiglas zijpaneel. Beide kasten hebben een plexiglasvoorpaneel dat op het eerste gezicht ondoorzichtig is, maar een een donkere rookglas-afwerking heeft waar wel degelijk licht doorheen kan schijnen. Cooler Master levert de standaard Masterbox 5 Lite met rode accentstrips aan de boven- en onderkant van het voorpaneel, terwijl deze bij de Masterbox 5 Lite RGB in zwart zijn uitgevoerd. Beide kasten worden echter geleverd met verwisselbare strips in de kleuren rood, wit en zwart. Voor mensen met een 3D printer zijn er bovendien stl- en stp-files van de inserts beschikbaar op de website van Cooler Master, zodat je ze zelf in elke denkbare kleur kan printen, eventueel in combinatie met eigen aanpassingen aan het ontwerp.

 

Aan de bovenzijde van het voorpaneel heeft Cooler Master een resetknop, audio-aansluitingen, een grote powerknop, twee usb 3.0 type-a aansluitingen en een hdd-led ondergebracht. De bovenzijde van de kasten laat zien dat we hier met budgetmodellen te maken hebben: deze is namelijk dicht, er is dus geen mogelijkheid om hier extra ventilatoren en of waterkoeling onder te brengen. Verder hebben beide behuizingen weinig kenmerkende eigenschappen. De kasten zijn afgewerkt met een zwarte poedercoating. Zowel het (plexi)glazen linker- als het metalen rechterzijpaneel zijn met duimschuiven gemonteerd, en dus gemakkelijk te verwijderen.

 


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*