Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review: voordelig met én zonder bling

Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review

Door


Intern en koeling

Het chassis van de Masterbox Lite 5 en de RGB versie is uiteraard identiek, maar toch ziet het interieur er anders uit als we het zijpaneel verwijderen. Waar de RGB-versie aan de voorzijde voorzien is van drie intake fans met - uiteraard - RGB-verlichting, moet de normale variant het zonder intake fans doen. Beide modellen hebben aan de achterzijde wel één normale, niet-verlichte 12 cm outtake van.

Cooler Master MasterBox Lite 5

Het interieur is verder vooral leeg. Op de moederbordtray vinden we helemaal aan de voorkant van de behuizing, naast de plek waar ruimte is voor maximaal een normaal atx-moederbord, één bracket voor een 2,5 inch hdd of ssd. Er is ruimte voor een tweede bracket, maar dat wordt niet meegeleverd. Onderin de behuizing maken de Masterbox Lite 5 modellen geheel volgens de huidige trend gebruik van een shroud die de voeding afdekt en waaronder dwars in de behuizing geplaatste kooi zit voor twee 3,5 inch harddisks. Aan de achterkant van de moederbordtray is voldoende ruimte om kabels weg te werken, al is hier geen speciale uitsparing of iets dergelijks voor bedacht.

Cooler Master MasterBox Lite 5

De verlichte intake fans van de Masterbox Lite 5 RGB zijn elk voorzien van een standaard 4-pins rgb-header, compatible met de controllers op de moederborden van alle grote fabrikanten. De fans kunnen dus los van elkaar aangestuurd worden, maar Cooler Master levert ook een 3-weg splitterkabel mee, waarmee het mogelijk is om alle fans op één rgb-controller aan te sluiten. 

 Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB Window Black


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*