Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review: voordelig met én zonder bling

Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review

Door


Testresultaten koeling 200 watt

We doen dus in totaal vier metingen. De eerste set is bij een warmteproductie van 200 watt, de tweede bij een warmteproductie van 400 watt. Beide sets voeren we uit met de fans draaiend op lage en op hoge rotatiesnelheid. Dat bewerkstelligen we door het voltage van de fans in te stellen op 7, respectievelijk 12 volt. Wanneer een behuizing bij de eerste set (200 watt) temperaturen boven de 30 graden laat noteren, voeren we doorgaans geen tweede set metingen op 400 watt uit. Wanneer de temperaturen de 40 graden overstijgen, staken we doorgaans de test.

200 W 12 V

Bij 200W warmte belasting met de fans op volle draaisnelheid zien we uiteraard dat de rgb-versie van de Masterbox Lite 5 met zijn drie extra intake fans beter uit de bus komt dan het standaardmodel. Opvallend is wel dat de kast ondanks het totaal van vier ventilatoren niet hoger in de grafiek staat. Dat is waarschijnlijk debet aan het vrijwel gesloten plexiglasvoorpaneel, dat alleen aan de onderzijde voorzien is van minieme sleuven om lucht door te laten richting de intake fans.

200 W 7 V

Als we de fans langzamer laten draaien (7V) zien we dat beide kasten dichter naar elkaar toekruipen, en zich ongeveer in het midden van het testveld bevinden.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*