Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review: voordelig met én zonder bling

Cooler Master Masterbox 5 Lite (RGB) review

Door


Inleiding

Cooler Masters nieuwe Masterbox Lite 5 behuizingen beloven veel kast te leveren voor weinig geld. Voor respectievelijk 50 en 60 euro beiden beide modellen ruimte voor een volledig ATX-systeem en bij de duurdere variant krijg je bovendien een glazen zijpaneel en vier ingebouwde rgb-ventilatoren. Wij zochten uit of deze behuizingen écht zo goed zijn als ze op papier lijken en testten zowel de Masterbox 5 Lite als de Masterbox 5 Lite RGB.


We schreven het de afgelopen tijd al meerdere keren, in het budgetsegment voor pc-behuizingen is momenteel een keiharde concurrentiestrijd gaande. Cooler Master laat zich ook in het instapsegment niet onbetuigd en dat resulteert onder andere in de twee Masterbox Lite 5 behuizingen die we vandaag bespreken, twee kasten die qua opzet erg eenvoudig zijn, maar toch de meeste checkboxen kunnen afvinken als het om functionaliteit gaat. Waar de Masterbox Lite 5 vrij kaal wordt geleverd, biedt de 10 euro duurdere RGB-versie niet alleen drie extra ventilatoren met rgb-verlichtiging, maar bovendien ook een gehard glazen zijpaneel.

Cooler Master MasterBox Lite 5

In de vergelijking

In deze review vergelijken we de Cooler Master Masterbox 5 Lite behuizingen met andere compacte atx-kasten met een maximale inhoud van 55 liter en een vanafprijs van maximaal 80 euro in onze prijsvergelijker.. 


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*