Solid State Koopgids: 69 SATA SSD's review

Alle courante SATA600 SSD's vergeleken

Door


PCMark8

De storage benchmark van PCMark8 is opnieuw gebaseerd op traces, maar nu van moderne software. PCMark8 bevat traces van Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign, Adobe After Effects, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, World of Warcraft en Battlefield 3. De totaalscore wordt bepaald door het meetkundig gemiddelde van de verschillende onderdelen te nemen. Opnieuw worden de traces 'real time' afgespeeld, dus inclusief idle tijd. Dat maakt dat net als bij PCMark7 de scores van ssd erg dicht bij elkaar liggen. Dat komt dan ook overeen met de praktijk: bij normale consumententoepassingen is het vrijwel onmogelijk om moderne ssd's van elkaar te onderscheiden.

Waar PCMark7 voor alle tests ook een Raw-score geeft, toont PCMark8 op eenzelfde manier een gemiddelde snelheid waarmee de drive activiteit van de traces afspeelt. Dit is dus weer zonder idle tijd en toont de daadwerkelijk onderliggende prestatieverschillen van de ssd's. 

De Samsung 850 Evo slecht als enige sata-ssd de grens van 5000 punten in PCMark 8, maar het is duidelijk dat de verschillen tussen de verschillende modellen erg klein zijn. De storage bandwidth laat de verschillen duidelijker zien en maakt duidelijk dat er ook nog ssd's te koop zijn die je liever niet wil hebben.

Op de volgende pagina vind je de deelscores.


Vergelijken

In deze review besproken 69 producten

  Meer producten (69)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*