Solid State Koopgids: 69 SATA SSD's review

Alle courante SATA600 SSD's vergeleken

Door


Hardware.Info ssd Prestatiescore 2017

Ten slotte de Hardware.Info ssd Prestatiescore 2017. Deze is bepaald door het meetkundig gemiddelde te nemen van de belangrijkste benchmarks (AS SSD, Iometer 4k R/W, Iometer seq. R/W, PCMark7, PCMark8 en beide continutests) en dat te normaliseren, zodat de best presterende ssd uit onze voorlaatste grote vergelijkingstest op 100 punten uitkomt.

Gemiddeld zijn de Samsung 850 Pro's de snelste sata600 ssd's, op de voet gevolgd door de 850 Evo. Zelfs met alle geweld van de 3D NAND ssd's van diverse fabrikanten blijft Samsung dus heer en meester op de ssd-markt. Ook de Intel SSD 545s, Goodram Iridium Pro en de 3D NAND-drives van Sandisk en WD vinden we in de bovenste regionen van de grafiek terug. Daarnaast vallen de Crucial MX300's op met heel aardige score, ondanks hun scherpe prijs. ssd's met minder dan 60 punten in deze index zouden we koste wat kost proberen te mijden, tenzij de prestaties van de ssd je echt helemaal niets uitmaken.

Uit de onderstaande Entry Prestatiescore zijn de zakelijke simulaties en continutests weggelaten. Voor regulier consumentengebruik is dit dus een betere maatstaf. De verhoudingen tussen de verschillende modellen veranderen echter weinig.


Vergelijken

In deze review besproken 69 producten

  Meer producten (69)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*