Solid State Koopgids: 69 SATA SSD's review

Alle courante SATA600 SSD's vergeleken

Door


Conclusie

Heb je medio vorig jaar een ssd aangeschaft, dan heb je geluk. Sindsdien is er weinig meer gebeurd op het gebied van prestaties, terwijl de prijzen zijn opgelopen. Teruggrijpen op een harde schijf als bootdisk is wat ons betreft echter nergens voor nodig – er zijn voldoende redelijk betaalbare modellen op de markt die desondanks prima presteren.

Een ssd van 120 GB zouden we anno 2017 niet snel meer aanraden. De prijs per gigabyte is hoog, de prestaties zijn laag en de keuze slinkt steeds verder. Alleen voor échte instap-PC’s is het nog een optie. Ook daar zouden we altijd voor een ssd kiezen, aangezien juist goedkope PC’s een stuk sneller aanvoelen met snelle storage. Ook in een HTPC’tje kan een kleine ssd volstaan en het voordeel van geluidloze werking bieden. De goedkoopste optie is wat ons betreft de beste keuze, dus de Intenso High Performance krijgt een Great Value award.

Excellent Choice awards zijn er voor de gehele Crucial MX300-serie. Deze ssd’s van het dochtermerk van geheugenfabrikant Micron combineren heel aardige prestaties met een aantrekkelijke prijs. Dat de inkoop van flashchips via een intern nummer kan plaatsvinden, heeft duidelijk zijn voordeel. Samsung is ook eigenaar van eigen geheugenfabrieken, maar alleen de 850 Evo 250GB is wat ons betreft een aanrader. Vooral de goede prestaties en de lange garantieduur spreken ons aan. Bij hogere capaciteiten prijst Samsung zichzelf zodanig uit de markt dat we de 850 Evo’s niet aan zouden raden, terwijl de goedkopere 750 Evo-serie end-of-life lijkt te zijn.


Intenso High Performance 120GB


Samsung 850 Evo 250GB
Crucial MX300 275GB
Crucial MX300 525GB
Crucial MX300 1TB
Crucial MX300 2TB


Vergelijken

In deze review besproken 69 producten

  Meer producten (69)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*