Solid State Koopgids: 69 SATA SSD's review

Alle courante SATA600 SSD's vergeleken

Door


AS SSD

AS SSD werkt met oncomprimeerbare data. Net als bij onze Iometer-tests hebben ssd's hier dus geen voordeel van ingebouwde compressietrucjes.

AS SSD doet zowel lees- als schrijftests. Eerst wordt er getest met datablokken van 4 kB, met één instructie tegelijkertijd en daarna met 4 kB datablokken met 64 gelijktijdige instructies. Ten slotte wordt ook een sequentiële lees- en schrijftest uitgevoerd, die een maat geeft voor het werken met zeer grote bestanden. Op basis van alle tests bepaalt AS SSD ook een totaalscore. Hoewel de tests grotendeels dubbelop zijn met de Iometer tests, draaien we AS SSD omdat je deze benchmark zelf ook eenvoudig kunt draaien om zo een vergelijking te maken met je eigen ssd.

Uit deze benchmarks komen een aantal opvallende winnaars naar boven, zoals bepaalde modellen van Kingston en de Goodram Iridium Pro. Verder doen ook de modellen van Samsung, de WD en Sandisk 3D NAND ssd's en de Intel SSD 545s het goed.


Vergelijken

In deze review besproken 69 producten

  Meer producten (69)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*