AMD TR4 waterkoeling test: het maximale uit Threadripper

Custom waterblokken én AIO voor Threadripper getest

Door


Enermax LiqTech TR4 360mm

Veel reguliere waterkoelers - specifiek de modellen die van fabrikant Asetek komen - zijn dankzij het bij de Threadripper-processors meegeleverde bracket te installeren op de high-end AMD-CPU's. Enermax is een van de weinige merken dat voor deze serie een aparte kit uitbrengt, namelijk de LiqTech TR4. In vergelijking met de reguliere modellen is vooral het koelblok een klap groter, zodat de volledige Threadripper-processor contact maakt met de koperen baseplate.

Het biedt daarmee een middenweg aan tussen de reguliere koelers, die eigenlijk met een 'hack' compatibel zijn gemaakt met Threadripper, en de oplossingen voor custom waterkoeling die we op de volgende pagina's bespreken. De LiqTech TR4 bestaat naast het forse waterblok uit een aluminium 360mm-radiator en een geïntegreerde 3000rpm-pomp. Op de radiator bevestig je drie 120mm-fans: de meegeleverde exemplaren zijn afkomstig uit de Twister Pressure-reeks van het merk en worden middels PWM aangestuurd op 500 tot 2300 rpm.

De rubberen slangen zijn met geweven stof afgewerkt en 40 centimeter lang, waarmee je in praktisch elke kast uit de voeten zal kunnen. Het Enermax-logo is voorzien van een witte led, zodat je eenvoudig kan zien of de waterkoeler actief is. De volledige kit kost gemiddeld 209 euro. Er is overigens ook een goedkopere 240mm-versie beschikbaar, die gemiddeld 143 euro kost. Enermax geeft daarnaast aan dat er tevens wordt gewerkt aan een 280mm-variant, maar die is vooralsnog niet te koop.

Enermax LiqTech TR4 360


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*