AMD TR4 waterkoeling test: het maximale uit Threadripper

Custom waterblokken én AIO voor Threadripper getest

Door


EK Supremacy Evo Threadripper Edition waterblok

EK is zonder twijfel de bekendste naam in de waterkoelindustrie. Dit Sloveense bedrijf, overigens vernoemd naar oprichter Edvard König, is al sinds 1999 actief in deze markt en verkoopt onder meer waterblokken, radiators, casefans en tal van accessoires. Voor deze test stuurde het de Threadripper Edition van zijn Supremacy Evo-waterblok op.

EK Waterblocks EK-Supremacy EVO Threadripper Edition Full Nickel

Uiteraard bedekt dit aangepaste waterblok de volledige heatspreader van de CPU's: de totale baseplate is een hele centimeter langer dan bij de reguliere Supremacy Evo. De in- en output staan op de bovenzijde duidelijk aangegeven en zijn voorzien van G1/4"-schroefdraad.

Wij ontvingen de volledig vernikkelde variant van het waterblok, die 87 euro kost in EK's eigen webwinkel. Varianten met een zwarte acetal-afwerking of doorzichtig acryl zijn er al voor 68 euro, maar behalve het uiterlijk zit er in principe geen verschil tussen de uitvoeringen.

EK Waterblocks EK-Supremacy EVO Threadripper Edition Full Nickel


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*