AMD TR4 waterkoeling test: het maximale uit Threadripper

Custom waterblokken én AIO voor Threadripper getest

Door


Phanteks Glacier C399a waterblok

Phanteks is een jonger bedrijf en heeft bovendien deels Nederlandse roots, al vindt de productie in China en Taiwan plaats. We kennen de fabrikant natuurlijk van de door velen gewaardeerde behuizingen, maar sinds enige tijd ontwikkelt het ook waterkoelproducten. Het speciaal voor Threadripper ontwikkelde Glacier C399a-waterblok is beschikbaar met een zwarte en een verchroomde afwerking - wij hebben die laatste variant getest, maar prijsverschil is er niet. Ze kosten allebei net geen 100 euro.

De Glacier C399a is voorzien van een doorzichtige bovenkant en heeft bovendien rgb-verlichting, die zich uiteraard het beste leent voor kleurloze koelvloeistof. Je sluit de verlichting aan op een standaard rgb-header en kan hem dus makkelijk synchroniseren met de software van alle moederbordfabrikanten. Het blok zelf bestaat uit een veelvoud aan koelvinnen die extra hoog zijn uitgevoerd: ze zijn 5 mm hoog en volgens Phanteks komt dat ten goede aan de koelprestaties.


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*