AMD TR4 waterkoeling test: het maximale uit Threadripper

Custom waterblokken én AIO voor Threadripper getest

Door


Conclusie

AMD's Threadripper-processors verbruiken een hoop stroom, zeker als je ze ook nog eens gaat overklokken. Dikke koeling is dus een vereiste en gelukkig zijn er genoeg oplossingen op de markt die daarin voorzien. Het custom waterkoelblok dat op ons de beste indruk heeft achtergelaten, is de XSPC RayStorm Neo. Dit waterblok zet op overtuigende wijze de beste koelresultaten neer in al onze tests en biedt een uitgebreide rgb-implementatie, die je bovendien kunt synchroniseren met alle hardware die over een reguliere rgb-header beschikt. De Ultimate Product award is meer dan op zijn plaats en zelfs de prijs van zo'n 90 euro is gezien het gebodene niet te hoog.

De blokken van EK en Phanteks presteren wat minder goed. Nu is de reguliere versie van het EK-blok met 68 euro dan ook wat goedkoper, maar als je toch al investeert in custom waterkoeling lijken ons die paar tientjes verschil niet doorslaggevend. Het Phanteks-blok blijkt na een modificatie in staat tot betere prestaties - wellicht zit er dus nog de nodige potentie in dit product die er met het huidige ontwerp nog niet helemaal uitkomt. Voor de huidige testresultaten is hij wel erg prijzig.

Het inrichten van een eigen waterkoeling-loop blijft een flinke hobbel en voor wie het liever eenvoudig houdt, heeft Enermax ook een prima kant-en-klare oplossing. De LiqTech TR4 360mm biedt prestaties op het niveau van het losse EK-waterblok en is bovendien een stuk goedkoper dan een volledige custom waterkoelset. Voor het koel houden van een maximaal overklokte Threadripper-CPU is hij meer dan voldoende potent en zodoende reiken we graag een Excellent Choice award uit aan dit product.


XSPC RayStorm Neo TR4


Enermax LiqTech TR4 360mm


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*