Zo kies je de beste laptop

Aanschaftips voor notebookkopers

Door


Inleiding

De keuze is reuze: het is en blijft een echte dooddoener, maar op de laptopmarkt is het cliché zeker van toepassing. Op het moment van schrijven zien we maar liefst 6320 verkrijgbare modellen in onze Prijsvergelijker. De prijzen hiervan lopen enorm uiteen. De duurste modellen hebben een prijskaartje van rond de 7000 euro, maar voor 199 euro kan een laptop met Windows 10 al de jouwe zijn. Hoe kun je hieruit de beste keuze maken? De eerste stap is bepalen wat je wensen zijn.We helpen je met je keuzestress.

Dat zou ook de eerste vraag moeten zijn van een verkoper die je in een winkel een laptop aan zou moeten praten. Die zijn tegenwoordig steeds dunner gezaaid, dus een klein rollenspel met jezelf is geen gek idee om te bepalen welk model het beste bij je past. Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat een die-hard gamer die overal en altijd wil kunnen gamen, op een andere laptop uitkomt dan een wereldreiziger die een groot deel van zijn leven doorbrengt met het kauwen op pepermuntjes in de cabine van een vliegtuig.


Met deze tips maak je een keuze uit het enorme aanbod.

Naast het enorme aanbod, wordt het je als laptopkoper ook niet makkelijk gemaakt door de fabrikanten. De specificatielijsten maskeren veel belangrijke details. Zo is het lang niet altijd duidelijk wat voor scherm, aansluitingen en mogelijkheden een laptop biedt. Bovendien heb je tegenwoordig zelden de mogelijkheid om de door jou begeerde laptop even te bevoelen voor aanschaf: veruit de meeste laptops worden online aangeschaft. In dit artikel werken we van buiten naar binnen en beginnen we bij het scherm en gaan daarna door naar toetsenbord en de aansluitingen.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*