Be Quiet Dark Base 700 review: midi-tower met grote aspiraties

Veel keuzevrijheid, maar helaas tegen een hoge prijs

Door


Inleiding

Be quiet! introduceert vandaag de Dark Base 700, een kleinere broer van de Dark Base 900 en Dark Base Pro 900 uit 2016. De Dark Base 700 behoudt het kenmerkende uiterlijk en de belangrijkste eigenschappen van die full-tower kasten, maar verpakt ze nu in een midi-tower. De adviesprijs van deze kast is 189 euro, wat zeker geen klein prijsje is. Tijd om uit te zoeken wat je dat geld krijgt, en of deze kast dat geld waard is.


Toen wij de Dark Base Pro 900 vorig jaar testten waren we lovend in ons oordeel. Die kast biedt ruimte voor E-ATX borden, beschikt over een ingebouwde fancontroller en Qi-lader, en heeft een interieur dat grotendeels naar eigen smaak is in te delen met meerdere posities voor het moederbord en een groot aantal posities voor harddisks.

De kleinere Dark Base 700 behoudt het DNA van zijn grotere broers, maar moet uiteraard ook wat features missen. De mogelijkheid om het moederbord van de rechter- naar de linkerkant van de behuizing om te zetten (en zo toch een BTX-achtige opstelling te komen) is gebleven, maar de moederbordtray kent in de kleinere Dark Base 7 slechts één verticale positie. Ook het aantal posities voor 3.5 inch schijven is teruggebracht. Maximaal kan je er zeven in deze kast kwijt, voor drie worden er daadwerkelijk montagekooien meegeleverd.

Be quiet! Dark Base 700

In de vergelijking

Hoewel Be quiet! de Dark Base 700 als midi-tower classificeert, is hij met ruim 71 liter flink aan de maat. In deze review vergelijken we hem daarom ook met duurdere behuizingen van 55 liter en groter, waarbij we ook full-towers in de vergelijking meenemen. Dat levert onderstaand plaatje op.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Be quiet! Dark Base 700

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

166,00 €

gem. 169,90 €
5 shops, 1x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*