LG 32UD99 review: eerste 4K HDR monitor

Technisch indrukwekkend, maar vervult de belofte uiteindelijk niet

Door


Conclusie

LG heeft met de 32UD99 de eer om als eerst een 32-inch ultra hd hdr-monitor naar de markt te brengen. Dat is een hele prestatie, die gezien de lange periode waarin we het scherm al hebben mogen bekijken op evenementen maar nog niet konden kopen of testen, het gevolg is van een grote technische inspanning. Het gebruik van een state-of-the-art, volledig 'randloos' ips-paneel met usb-c in de scaler en werkende hdr op ultra hd zijn kenmerken van het resultaat daarvan.

Op papier heeft het scherm alles in zich om technologie liefhebbende harten te winnen, en het is daarom ontzettend jammer dat de uitwerking het toch behoorlijk laat afweten. Qua fysieke kenmerken worden we niet enthousiast van de 'steek maar wat in de achterkant'-benadering voor de aansluitingen en de afwezige zwenk/draai-mogelijkheid van de voet, maar daar valt mee te leven. Wat echt teleurstellend is, is de matige kleurafstelling. Het scherm is volgens LG hardwarematig te kalibreren, maar dat is geen antwoord voor de klant die voor pakweg 1100 euro gewoon een goede kalibratie uit de doos verwacht. Helaas waren we niet in de gelegenheid om dit werkend aan de praat te krijgen voordat het scherm retour moest, mogelijk kunnen we hier in de toekomst nog eens naar kijken.

Op moment van schrijven is de 32UD99 alleen voor een veel hogere prijs dan de adviesprijs daadwerkelijk te koop, maar ook wanneer je het voor 'slechts' 1100 euro kunt aanschaffen, zouden we adviseren om nog even de kat uit de boom te kijken, tenzij je werkelijk nú een 4K hdr-monitor nodig hebt. In dat geval is dit momenteel je enige en dus eerste keus.

LG 32UD99-W


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

LG 32UD99-W

31.5 inch, 3840x2160, 140 ppi, IPS / PLS / AHVA, AMD FreeSync, 60 Hz, HDR, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 5 ms, 350 cd/m², 1300 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

849,90 €

gem. 878,48 €
4 shops, 1x voorraad

Dossier

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*