LG 32UD99 review: eerste 4K HDR monitor

Technisch indrukwekkend, maar vervult de belofte uiteindelijk niet

Door


Gaming: responstijd en inputlag

De LG 32UD99 is niet primair een gaming monitor, maar op moment van schrijven zijn games een meer voor de hand liggende bron van hdr-beelden dan video. Weinig mensen hebben een ultra hd blu-ray speler, en streaming video met hdr kijken op een pc is een onaangenaam gecompliceerde aangelegenheid, waarover je meer kunt lezen in het komende Hardware.Info Magazine.

Om deze reden is het interessant te zien hoe de 32UD99 het er vanaf brengt qua responstijden en input lag. Bij niet-gaming monitoren houden we het bij enkel de gecombineerde rise- en fall-tijden in de standaardmodus en bij optimale overdrive-instellingen; op de productpagina vind je altijd alle deel- en detailmetingen in het tabblad Testresultaten.

Zonder overdrive zijn we in elk geval niet onder de indruk van de snelheid waarmee pixels van kleur veranderen, al is het voldoende snel per enkele transitie om 60 beelden per seconde zonder ghosting te kunnen weergeven. Opmerkelijk is dat het effect van maximale overdrive bij de 20%-80%-20% meting zeer beperkt is in vergelijking met de andere monitoren in de grafiek. De overshoot is in vergelijking dan ook bescheiden. Om die reden houden we dit dan ook aan als optimale instelling voor gamen. Het kan, maar wie op een groot scherm vooral wil gamen kan beter naar een ander model omkijken, al is dat dan zonder hdr.

Reactietijd standaard

Reactietijd maximaal

Reactietijd optimaal

 

Input lag

Positief is dat er geen sprake is van input lag bij de LG 32UD99, vermoedelijk door de afwezigheid van een local dimming backlight. Elk nadeel heeft z'n voordeel.

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

LG 32UD99-W

31.5 inch, 3840x2160, 140 ppi, IPS / PLS / AHVA, AMD FreeSync, 60 Hz, HDR, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 5 ms, 350 cd/m², 1300 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

849,90 €

gem. 878,48 €
4 shops, 1x voorraad

Dossier

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*