Overwatch game review: benchmarks met 21 videokaarten

Populaire online shooter blijkt drama voor AMD Radeon

Door


Inleiding

Overwatch, de first-person shooter van Blizzard, is al bijna anderhalf jaar op de markt. Op Hardware.Info hebben we er nog niet eerder uitgebreid aandacht aan besteed, maar de game blijft populair met miljoenen actieve spelers. Hoog tijd om eens uit te zoeken wat voor hardware je nodig hebt om deze game vloeiend te spelen. Gewapend met niet minder dan 21 verschillende AMD en Nvidia videokaarten gingen wij de strijd op meerdere resoluties en settings aan.


De Blizzard-game is volledig multi-player en volgt een beetje het klassieke recept voor veel van de populaire online shooters. Twee teams van ieder zes spelers strijden tegen elkaar, waarbij elke speler een eigen karakter kan kiezen die 'heroes' worden genoemd. Elke hero heeft zijn eigen kwaliteiten en uiterlijk, maar samenwerking binnen het team is uiteindelijk het belangrijkst om te kunnen winnen. Overwatch wordt vaak gespeeld als 'competitive' game en sinds de release in 2016 is er al meer dan 5 miljoen dollar aan prijzengeld vergeven.

Overwatch, Origins Edition (PC)

Voor Overwatch heeft de ontwikkelaar een eigen engine geschreven, met als doel om de game ook op low-end hardware vloeiend te laten lopen. De systeemeisen zijn dan ook relatief laag: een Intel HD Graphics 4400, AMD Radeon HD 4850 of Nvidia GeForce GTX 460 zouden moeten voldoen, al worden de GTX 660 en HD 7950 aanbevolen, net als 6 GB RAM en een Intel Core i5- of AMD Phenom II X3-processor.

De gamepers was redelijk lyrisch over Overwatch. Tweakers gaf de game een 9 vanwege de diepgang en variatie van de game. 'Met Overwatch bewijst Blizzard zijn klasse', zo schreef de site toen het spel uitkwam. XGN gaf hetzelfde cijfer en concludeerde dat 'Blizzard opnieuw goud in handen heeft'.

Overwatch, Origins Edition (PC)

Overwatch kost op het moment van schrijven 40 euro via de eigen Battle.net-winkel van Blizzard, en voor nog twee tientjes meer is het ook beschikbaar als 'Game of the Year Edition' met diverse skins en de Tracer-hero. Met wat zoeken kan je het ook voor lagere prijzen vinden, en het is met enige regelmaat bij Blizzard zelf te koop met 50% korting.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Overwatch, Origins Edition (PC)

PC, Shooter

Specificaties Prijzen

54,99 €

gem. 54,99 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*