20 usb-c flashdrives review: sticks voor de toekomst

Handige mobiele opslag voor de moderne laptop en telefoon

Door


Prestaties

De prestatieverschillen tussen de diverse geheugensticks zijn enorm. Laten we beginnen bij het lezen van duizend 5 MB-bestanden. Integral, de Patriot Stellar-C en de Goodram OTG Flash Drive doen dat razendsnel. De eerste haalt maar liefst 208 MB/s en de andere twee zitten in de buurt van de 200 MB/s. Sony draagt hier de rode lantaarn en is de langzaamste met een gemeten snelheid van slechts 55 MB/s. Bij het schrijven van dezelfde hoeveelheid van deze relatief kleine bestanden valt op dat Toshiba hier supersnel is. De TransMemory UX-382 haalt 61,72 MB/s en dat is bijna twee keer zo snel als de gemiddelde snelheid van de concurrentie. Patriot, Goodram, Kingston, Transcend en Sony zijn hier erg langzaam en halen hier slechts snelheden tussen de 15 en 17,5 MB/s.

Het lezen van een groot bestand zoals een full hd-film gaat het beste op de Integral, deze zit met 233 MB/s op een hoog niveau. De Goodram OTG en Patriot Stellar-C weten hem aardig bij te houden met een snelheid van respectievelijk 208 en 218 MB/s. In dit onderdeel van de test laten Photofast en de SanDisk Ultra DualType C zien dat dit ze minder ligt, deze drives halen snelheden van 68,5 en 73 MB/s.

Integral Fusion 128GB Silver/Red
De Integral Fusion biedt goede prestaties.

Bij het schrijven van een 10 GB-bestand wordt duidelijk dat dit ook weer een kolfje naar de hand is van de Toshiba. Deze stick is met 78 MB/s verreweg de snelste op dit onderdeel. De nummer twee en drie zijn de SanDisk Ultra Dual Type-C met 52,1 MB/s en de Integral die 52 MB/s weet te halen. Sony en Transcend vallen op dit punt door de mand met een doorvoersnelheid van 16 en 17 MB/s. Als we alle resultaten met elkaar combineren om zo een rangorde te bepalen, komt de Integral als de winnaar uit de bus. De Toshiba TransMemory komt op de tweede plaats in de ranglijst terecht en de handige Silicon Power Mobile C80 vind je op de derde plek. Sony’s MicroVault vind je onderaan de ranglijst. De details vind je op de volgende pagina.

Toshiba TransMemory EX-U382 32GB White
De Toshiba TransMemory EX-U382 is ook erg vlot.


Lees ook deze usb-stick artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*