ASRock X299 OC Formula review: net zo goed als de Apex?

ASRock's overkloktopmodel voor Intel X299 vergeleken met de ASUS Apex en MSI XPower

Door


Conclusie

Als je met de ASRock X299 OC Formula aan de slag gaat, proef je dat er een echte professionele overklokker betrokken is geweest bij het ontwerp van dit moederbord. De lay-out is geoptimaliseerd om overal bij te kunnen als er een LN2-pot is gemonteerd en qua overklokfeatures zit er alles op dat je je kunt wensen. Uiteraard is ook de stroomvoorziening dik in orde - zelfs het 18-core topmodel zul je met dit bord probleemloos kunnen overklokken.

Helemaal perfect is de uitwerking nog niet. Zo vinden we het aantal fanheaders wat magertjes voor deze klasse en hadden de voltagemeetpunten handiger uitgevoerd kunnen worden. Als we naar de overige functionaliteit kijken, had de USB 3.1-implementatie nog wat extra aandacht kunnen gebruiken, maar de doelgroep van overklokkers zal daar niet snel wakker van liggen.

ASRock biedt een mooie middenweg tussen de duurdere ASUS Apex, die zodanig op overklokkers is bedacht dat we de overige functionaliteit ronduit basaal kunnen noemen, en de vrijwel even dure MSI XPower die qua featureset wellicht wat uitgebreider is, maar het juist op dat specifieke overklokgebied soms een beetje laat liggen. Het enige dat de doorgewinterde overklokker op de X299 OC Formula zal missen ten opzichte van de Apex, is misschien een paar extra fanheaders, maar wie daar overheen kan komen zijn het dik 50 eenvoudig bespaarde euro's. Al met al reiken we graag een Excellent Choice award uit aan de ASRock X299 OC Formula.


ASRock X299 OC Formula


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

ASRock X299 OC Formula

ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

441,99 €

gem. 441,99 €
2 shops, 1x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*