Thermaltake Smart Pro en Toughpower Grand 750W RGB-voedingen review

Groene stroom in alle kleuren?

Door


Geluidsproductie

Ten slotte de geluidsproductie. Deze hebben we gemeten in een geluidsdichte box op 10 centimeter afstand bij drie belastingen: circa 100W, circa 300W en circa 500W. Waarden rond of onder de 30 dB(A) betekenen dat een voeding onhoorbaar stil is. Alles onder de 35 dB(A) is nog fluisterstil te noemen, daarboven begin je een voeding toch te horen. Een meting van 40 dB(A) of hoger mag je opvatten als zeer duidelijk hoorbaar. Technisch gezien is elke 3 dB(A) een verdubbeling van het geluid, maar het menselijk oor neemt elke toename van 10 dB(A) waar als ongeveer een verdubbeling.

Beide voedingen hebben een semi-passieve koeling, maar we zien dat alleen de Toughpower Grand bij lage belasting stil is. Ondertussen zit de Smart Pro bij een belasting van 100 watt al op een geluidsproductie van 32 dB, waar de semi-passieve functie eerder overschakelt naar actieve koeling. Kijken we naar de 300 en 500 watt-benchmarks, dan wordt de Smart Pro echt luidruchtig, maar ook de Toughpower Grand blijft niet bepaald stil.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*