Thermaltake Smart Pro en Toughpower Grand 750W RGB-voedingen review

Groene stroom in alle kleuren?

Door


Conclusie

Thermaltake heeft twee voedingen met RGB-verlichting op de markt gebracht. De Smart Pro heeft een 80 Plus Bronze-certificaat, en kost gemiddeld 108 euro. De Toughpower Grand is van een 80 Plus Gold-certificaat voorzien, en gaat gemiddeld voor 120 euro over de toonbank.

Puur kijkend naar de prestaties zetten zowel de Smart Pro als de Toughpower Grand goede scores neer. De efficiëntie is hoog, de ripple is laag en de spanningsstabiliteit is voldoende. Beide voedingen zijn echter aardig aan de prijs, en daarmee minder aantrekkelijk voor wie een degelijke voeding voor een scherpe prijs zoekt. Wat deze voeding uiteraard moet onderscheiden is de RGB-verlichting. De 140mm-ventilator in beide Thermaltakes is van verlichting voorzien, wat achterop de voeding middels een knop in kleur aan te passen is.

Daarmee komen we bij het probleem van deze voedingen met RGB-verlichting. Als gebruiker ben je niet volledig vrij in het kiezen van de kleur, en gebonden aan de kleuren wit, rood, groen, blauw en een overgangsmodus waarbij alle kleuren constant in elkaar overgaan. Dankzij deze laatste modus met kleurencyclus kan Thermaltake wel adverteren dat de voeding 256 kleuren kan vertonen, maar in de praktijk heb je als gebruiker dus maar een zeer beperkte keuze uit specifieke kleuren of patronen. Ook het ontbreken van een RGB-header op de voeding maakt dat er geen verdere invloed op het kleurenpalet of kleursynchronisatie is, wat gezien de prijs wel een paar wenkbrauwen doet fronsen.

De Thermaltake Smart Pro en Toughpower Grand zitten qua prijs zo dicht bij elkaar dat het logisch is om voor het duurdere en luxere exemplaar te gaan. De hogere efficiëntie, lagere geluidsproductie zorg ervoor dat we daar duidelijk de voorkeur aan geven. Voor wie op zoek is naar een voeding met ingebouwde RGB-verlichting is de Toughpower Grand dus de interessantere keuze. Voor wie stilte verkiest boven RGB, blijven de Seasonic Focus Plus Gold en Corsair RMx nog altijd de meer voor de hand liggende opties. De meerprijs van 12 euro betaalt zich bij deze modellen uit in een hogere efficiëntie en een acceptabele geluidsproductie. Beide voedingen maken op deze vlakken echter niet genoeg indruk om in aanmerking te komen voor een award.

Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*