Logitech Spotlight presenter review: laserpointer niet meer nodig

Luxe presenter met interessante extra opties

Door


Verbinden en laden

De Spotlight maakt gebruik van een eigen usb-ontvanger, die onderin de presenter geklikt kan worden. Op die manier heb je de ontvanger dus altijd bij je. De ontvanger doet ook direct dienst als usb-stick en bevat op die manier ook de drivers. Overigens zijn die drivers enkel noodzakelijk wanneer je de pointer-optie wil gebruiken, anders werkt de Spotlight ook probleemloos zonder drivers. Het is bovendien niet verplicht om de usb-ontvanger te gebruiken: de Spotlight werkt namelijk ook via Bluetooth. Heb je een laptop of tablet met Bluetooth aan boord, dan kan de presenter op die manier dus ook rechtstreeks verbonden worden.

Uiteraard heeft de Spotlight een accu aan boord. Om die op te laden moet je de Spotlight aansluiten via usb-c, via een connector die die weggestopt is in het apparaatje en toegankelijk wordt zodra je de usb-ontvanger eruit haalt. Logitech bundelt een usb-c kabeltje met een connector die wat langer en dikker is, zodat je deze heel makkelijk in de presenter kunt steken. Nadeel: als je dit kabeltje kwijtraakt – wat eerlijk gezegd tijdens onze reviewperiode al gebeurd is – heb je wel een probleem, want een 13-in-een-dozijn usb-c kabel om op te laden past wel, maar vergt heel wat gepriegel om erin te stoppen. Gelukkig gaat de accu lang genoeg mee of weken of maanden aan de slag te gaan, zonder dat de Spotlight opgeladen hoeft te worden.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey
De optionele usb ontvanger kun je in de Spotlight klikken. Opladen gaat via usb-c, maar een andere kabel dan de meegeleverde gebruiken is onhandig.

De prijs is flink; gemiddeld betaal je er zo’n 129 euro voor, al is het apparaatje ook al voor ruim minder dan 100 euro te vinden. Je kunt kiezen tussen de kleuren grijs en goud. Voor wie wat meer wil besteden is de presenter ook te koop als Spotlight Plus. Je krijgt dan exact hetzelfde apparaat, maar met 3 jaar in plaats van 2 jaar garantie en 6 maanden licentie voor de Prezi presentatiesoftware. Deze Plus-uitvoering is alleen in het grijs beschikbaar.

Toegegeven, voor twee tientjes kun je ook een presenter aanschaffen, maar de combinatie van de degelijke afwerking, het feit dat de Spotlight erg lekker in de hand ligt en daardoor intuïtief werkt én de handige aanwijsmogelijkheden binnen de drivers, maken dat het apparaatje zijn geld meer dan waard is voor wie geregeld een presentatie moet geven. De Plus-versie voegt wat ons betreft weinig toe.


Logitech Spotlight


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*