[Pro] HP Z840 workstation review: the force is with you

Professionele krachtpatser

Door


Conclusie 

De HP Z840 is een monster in een wat saaie uitdossing. Een echt werkpaard voor wie superieure prestaties nodig heeft om echt werk te verzetten. Je ziet aan alles dat dit systeem is ontwikkeld voor veeleisende professionals, mensen die snelheid én betrouwbaarheid nodig hebben.

Dat laatste zie je terug aan het ontwerp van het systeem. Alles is zo ontworpen dat je snel en relatief makkelijk aanpassingen kunt uitvoeren. Zelfs de voeding is eenvoudig te vervangen. De belangrijkste aansluitingen zitten onder handbereik en er is voldoende ruimte om het systeem tot de nok toe te vullen met hardware.

HP Z840

Als we naar de configuratie kijken die we getest hebben, dan likken we onze vingers natuurlijk af bij de 32 Xeon-cores en het ruime geheugen. Ook de supersnelle Pascal-gebaseerde Quadro P6000-kaart zorgt voor een glimlach op ons gezicht. Daarnaast biedt de 512 GB grote nvme-ssd voor uitstekende prestaties. We zien dat ook terug in mooie scores in Cinebench, 3DMark én de workstationtests. Opvallend genoeg heeft PCMark moeite met al dit geweld. De reden voor die tegenvallende prestaties is ons niet duidelijk. Mocht je echter op zoek zijn naar een krachtpatser en heb je een flink budget, dan is deze Z840 een interessante keuze. Al zul je in de praktijk al snel een configuratie aanpassen aan je eigen wensen en eisen. De prijs van het geteste systeem met twee Xeon’s, 256 GB geheugen en P6000 grafische kaart zal de prijs, waarschijnlijk over de 20.000 euro gaan. Wellicht is het logischer om dan direct voor de nieuwe Z8-modellen met Xeon Platinum te gaan.


Lees ook deze systeem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*