Gigabyte Z370N-WiFi review: klein Coffee Lake-bord doet veel goed

Z370 ITX met balans tussen prijs en prestaties

Door


Conclusie

De Z370N-WiFi van Gigabyte is een van de goedkoopste Z370 itx-borden die op dit moment in de Prijsvergelijker staat. Het bord is wat duurder dan zijn voorganger bij introductie, maar in ruil daarvoor zijn er wat features toegevoegd: een extra fase voor de stroomvoorziening, een derde fan-aansluiting en een tweede M.2-slot (nu mét koeling aan de voorkant).

Ten opzichte van de ASUS Z370I en de ASRock Fatal1ty Z370 ITX/AC missen we maar weinig features, en komen er bovendien wat onderscheidende zaken naar voren. Zo zijn er twee M.2-sloten, waarvan er een ook nog een koelblok heeft gekregen. De MCDP2800-chip voorziet hdmi 2.0, waar moederborden zónder deze chip (lees: vrijwel alle andere Z370-moederborden) op hdmi versie 1.4 blijven hangen. Nu is dit geen unicum: op Z370 Gaming-ITX/ac doet ASRock dit ook, maar dat bord kost je ook een paar tientjes meer. Er is wat geknipt in de audio-aansluitingen, waarbij het jammer is dat S/PDIF ook verdwenen is. De stroomvoorziening is steviger dan bij zijn voorganger, al is dat voor Coffee Lake sowieso geen overbodige luxe.

Al met al doet de Gigabyte Z370N-WiFi, net als zijn voorganger, veel goed voor het geld. De duurdere alternatieven bieden uiteraard meer features, maar voor het geld weet Gigabyte een featureset neer te zetten die voor velen meer dan voldoende zal zijn. Een hexacore in een ITX-systeem bouwen is nog nooit zo goedkoop geweest, en de Z370N-WiFi springt daar mooi op in. Daarom belonen we het moederbord met een Great Value award.


Gigabyte Z370N-WiFi


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte Z370N-WiFi

Mini ITX, Socket 1151, Intel Coffee Lake compatible, Intel Z370, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*