X2 Empire review: unieke behuizing met beperkingen

Exentriek uiterlijk, maar matige koeling

Door


Conclusie

Hoewel niet bijzonder verfijnd, is het uiterlijk van de X2 Empire heel bijzonder en wat ons betreft best fraai. De bouwkwaliteit van de kast is bovendien goed, het geheel voelt stevig aan en is sober maar netjes afgewerkt. De kast is bovendien lekker stil in gebruik.

Helaas komt die stilte met een prijs, want de koelprestaties zijn dramatisch slecht. De combinatie van een geheel gesloten voorpaneel en de beperkte openingen aan de onder- en bovenzijde van de kast maken dat de enkele casefan die standaard aanwezig is geen deuk in een pakje boter weet te slaan als het om het afvoeren van de opgewarmde lucht gaat. Bij onze worst-case test meten we een kasttemperatuur van bijna 50 graden, wat véél te hoog is. Met extra casefans onder en bovenin de kast die extra airflow forceren is dit probleem mogelijk te verminderen, maar dan neemt de geluidsproductie ook toe. Onder de streep is de X2 een unieke en fraaie kast, maar ook eentje met serieuze beperkingen qua koeling.

X2 Empire Window Silver


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

X2 Empire Window Silver

Tower, ATX, Zwart/Zilver, Venster, 1 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

54,95 €

gem. 54,95 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*