X2 Empire review: unieke behuizing met beperkingen

Exentriek uiterlijk, maar matige koeling

Door


Testresultaten koeling 200 watt

We doen dus in totaal vier metingen. De eerste set is bij een warmteproductie van 200 watt, de tweede bij een warmteproductie van 400 watt. Beide sets voeren we uit met de fans draaiend op lage en op hoge rotatiesnelheid. Dat bewerkstelligen we door het voltage van de fans in te stellen op 7, respectievelijk 12 volt. Wanneer een behuizing bij de eerste set (200 watt) temperaturen boven de 30 graden laat noteren, voeren we doorgaans geen tweede set metingen op 400 watt uit. Wanneer de temperaturen de 40 graden overstijgen, staken we doorgaans de test.

200 W 12 V

Bij 200W warmte belasting met de enige aanwezige fan op volle draaisnelheid zien we meteen dat de koelcapaciteiten van deze kast tegenvallen. Het dichte voorpaneel en de beperkte mogelijkheid om op andere punten effectief koele lucht aan te zuigen zorgen ervoor dat de X2 Empire in deze test aanzienlijk slechter scoort andere de andere midi-towers waarmee we hem vergelijken.

200 W 7 V

Als we de fan langzamer laten draaien (7V) zien we dat het verschil met de competitie weliswaar kleiner is, maar de Empire nog altijd hekkensluiter is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

X2 Empire Window Silver

Tower, ATX, Zwart/Zilver, Venster, 1 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

54,95 €

gem. 54,95 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*