X2 Empire review: unieke behuizing met beperkingen

Exentriek uiterlijk, maar matige koeling

Door


Inleiding

Gras is groen, de lucht is blauw, en pc behuizingen zijn rechthoekige dozen. Dat deze wetmatigheid niet altijd opgaat laat X2 zien met de Empire. Hoewel het verschil met normale behuizingen qua indeling slechts subtiel is, onderscheidt de Empire zich dankzij zijn schuin aflopende voorzijde duidelijk van de de meute. Wij zochten uit of de kast méér te bieden heeft dan alleen een opvallend uiterlijk.


Minimalistisch, chique en robuust, met die drie kernwoorden kunnen we het uiterlijk van de X2 Empire kort samenvatten. Deze uit staal opgetrokken midi-tower is bedoeld om een krachtige game pc te herbergen, met ruimte voor waterkoelingradiatoren van maximaal 36 cm, maximaal zeven casefans en videokaarten met een lengte tot 40 centimeter. De kast is voorzien van gehard glazen zijpanelen en een aluminium voor/bovenpaneel. Op het moment van schrijven is de behuizing slechts bij een beperkt aantal shops verkrijgbaar, met sterk uiteenlopende prijzen die variëren van een kleine 130 euro tot ongeveer 230 euro. Slim shoppen loont dus sowieso de moeite als je een Empire wilt aanschaffen.

X2 Empire Window Silver

In de vergelijking

We vergelijken de kast in deze review met andere midi-towers met een window in de prijsklasse vanaf 100 euro. 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

X2 Empire Window Silver

Tower, ATX, Zwart/Zilver, Venster, 1 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

54,95 €

gem. 54,95 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*