Assassin's Creed Origins review: benchmarks met 23 videokaarten

Het oude Egypte ontdekken vereist een beste videokaart

Door


Conclusie

Niet geheel onverwacht vindt Assassin's Creed Origins zijn draai net wat beter op Nvidia-videokaarten, Je hebt over het algemeen vrij krachtige hardware nodig om de 'magische' 60 fps te halen, maar gelukkig is een hoge framerate voor dit genre wat minder belangrijk dan in bijvoorbeeld shooters. Voor 60 fps op full hd ultra heb je al een AMD Vega of Nvidia GTX 1070 nodig, maar als je niet bang bent voor een klein stapje terug in beeldkwaliteit kun je ook met een mid-range videokaart prima uit de voeten.

Opvallend is wel het vrij grote verschil tussen de grafische settings. Zeker in de tweede screenshot op pagina 3 is het verschil tussen low en medium immens, en brengt de stap naar ultra ook nog een duidelijke verbetering met zich mee. In deze game heb je wellicht liever wat minder fps dan slechtere graphics.

Wat heb je nodig om Assassin's Creed Origins met 60 fps te spelen?
  Medium Ultra
Full HD RX 580 / GTX 970 RX Vega 56 / GTX 1070
WQHD RX Vega 56 / GTX 1070 - / GTX 1080
Ultra HD - / GTX 1080 Ti - / -

Aangezien geen enkele videokaart in staat is om de 60fps-grens te slechten op 4K ultra, lijkt het combineren van meerdere videokaarten een aanlokkelijke oplossing. Zowel CrossFire als SLI werken echter niet, dus als je geen concessies aan de beeldkwaliteit wil doen, zul je voor Origins moeten wachten op een nieuwe generatie videokaarten. Wellicht net zo 'anno 2017' als het ontbreken van SLI-support is het feit dat de game wel raad weet met meer dan vier cores. Tot en met wqhd-resolutie biedt een processor met zes cores meerwaarde, mits je videokaart niet eerder de bottleneck wordt uiteraard. Ryzen presteert duidelijk beter dan een quadcore van Intel, maar moet zijn meerdere erkennen in een hexa-core van die fabrikant, zelfs als die geen HyperThreading heeft.

Assassin's Creed Origins (PC)


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Assassin's Creed Origins (PC)

PC, Avontuur

Specificaties

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*