Assassin's Creed Origins review: benchmarks met 23 videokaarten

Het oude Egypte ontdekken vereist een beste videokaart

Door


Inleiding

Als je de afgelopen maanden nieuwe hardware hebt gekocht, is er dikke kans dat je nu een gamekey voor Assassin's Creed Origins thuis hebt liggen. Onder meer ASUS, Intel, MSI en Samsung gaven de game weg bij aanschaf van diverse producten. Maar welke hardware heb je eigenlijk nodig om deze game vloeiend te kunnen spelen? Wij namen 23 videokaarten ter hand en zochten het uit.


Assassin's Creed Origins (PC)

Assassin's Creed Origins is het tiende deel uit de langlopende serie van Ubisoft en speelt zich enkele tientallen jaren voor Christus af in Egypte. Het verhaalt onthult de oorsprong (aha!) van het conflict tussen de Brotherhood of Assassins en de Order of the Ancients. De avontuurgame wisselt actie en stealth gameplay af terwijl je missies uit de storyline voltooit. Daarbuiten kun je ook los rondlopen door de open wereld. De game komt twee jaar na het vorige deel (Syndicate) uit, omdat Ubisoft naar eigen zeggen meer wilde focussen op de kwaliteit van het spel.

Net als de eerdere Assassin's Creed-games en Ghost Recon Wildlands maakt Origins gebruik van de AnvilNext 2.0-engine, die Ubisoft in eigen beheer heeft ontwikkeld. Het is 'gewoon' een DirectX 11-titel. Als minimum systeemeisen geeft de uitgever een Core i5 uit de Sandy Bridge-generatie of een AMD FX-6350 aan, gecombineerd met een GTX 660 of R9 270 en minstens 6 GB RAM. Aanbevolen worden echter een Core i7 3770 of FX-8350, GTX 760 of R9 280X en 8 GB werkgeheugen.

Assassin's Creed Origins (PC)

Gamereviewers zijn gematigd positief over de game. Tweakers prijst de mooie en grote spelwereld en goed doordachte gameplay, maar zet vraagtekens bij de kwaliteit van de stemmen en de AI. Ook XGN is enthousiast, met grotendeels dezelfde argumenten. Het noemt echter expliciet de interessante protagonist en het diepgaande gevechtssysteem. Beide sites geven aan diverse bugs te hebben ervaren op het moment van release; een smet op het blazoen van menig recente game. Gamer.nl voegt daaraan toe dat de game tal van interessante zijmissies biedt, maar hamert tevens op de verschillende bugs die in het spel zitten.

De standaardeditie van Assassin's Origins kost 60 euro via Uplay, maar mede door de vele acties is er een levendige tweedehands handel ontstaan waardoor je al voor zo'n 25 euro een key kan bemachtigen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Assassin's Creed Origins (PC)

PC, Avontuur

Specificaties

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*