Seagate Ironwolf 12TB review: 12 terabyte wordt goedkoper

€ 50 snel bespaard of addertjes onder het gras?

Door


Conclusie

De testresultaten van de Seagate Ironwolf 12TB zijn niet heel verrassend. Praktisch gezien is hij net zo snel als de eerder geteste Barracuda Pro 12TB. Wat dat betreft is het ruim 50 euro die je eenvoudig in je zak steekt, want voor de prestaties hoef je niet meer uit te geven als je een nieuwe opslagreus zoekt. Bovendien is hij wat stiller dan Seagate's topmodel, wat zijn geschiktheid voor gebruik in een NAS onderstreept.

Toch zijn er redenen te bedenken waarom je die meerprijs wel zou willen betalen. Eigenlijk koop je daarmee een stukje zekerheid: het duurdere model heeft een langere garantie, hogere belastingopgave en inbegrepen datarescue-service voor het geval dat het toch fout gaat. Of je daarvoor meer wil betalen, is een afweging die je zelf moet maken. Met de prijs-prestatieverhouding van de Ironwolf 12TB is in ieder geval weinig mis, dus is hij volgens ons een Excellent Choice award waard.


Seagate Ironwolf 12TB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Seagate IronWolf 12TB (ST12000VN0007)

Harddisk, 12000 GB, 7200 rpm, Serial ATA 600, 3.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

411,00 €

gem. 455,58 €
9 shops, 6x voorraad

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*