De beste processorkoelers: 49 CPU-luchtkoelers getest

Op zoek naar de beste én de stilste koeler

Door


Conclusie

Laten we voorop stellen dat geen van de modellen die wij getest hebben slecht werk levert. Wel loopt de efficiency van de koelers uiteen, wat zeker ook geldt voor de prijs van de verschillende modellen. Ben je op zoek naar een koeler die goed presteert en niet veel kost, dan is de Gelid Tranquillo Rev. 4 de beste keuze. Voor net geen 30 euro koop je hiermee een prima presterend model dat bovendien slechts 15,2 cm hoog is en daarmee in vrijwel elke behuizing zal passen. Wil je iets uitgeven dan is de nieuwe Scythe Mugen 5 PCGH een prima keuze. Deze koeler presteert uitstekend en is met gemiddeld net geen 55 euro ook nog redelijk betaalbaar. Zowel de Gelid Tranquillo Rev.4 als de Scythe Mugen 5 PCGH zijn onze Excellent Choice Award om die reden meer dan waard.

Wil je een koeler die én stil én efficiënt kan werken, maar als het moet ook voldoende extra ventilatorkracht kan leveren voor compromisloze koeling, dan zijn Noctua’s NH-U14S en NH-D15 en de Thermaltake Frio Extreme Silent 14 de beste keuzes. Zeker die laatste twee zijn groot, zwaar en prijzig, maar als je de ultieme luchtkoeler wil, kan je jezelf geen groter plezier doen. Alle drie deze modellen krijgen zijn onze Ultimate Product Award echter zonder meer waard.


Noctua NH-U14S
Noctua NH-D15
Thermaltake Frio Extreme Silent 14


Gelid Tranquillo Rev 4
Scythe Mugen 5 PCGH

Op zoek naar een waterkoeler? Lees dan deze test van 32 exemplaren!


Vergelijken

In deze review besproken 49 producten

  Meer producten (49)  

Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*