BakkerElkhuizen UltraBoard 940 review: ingenieuze kleine typevriend

Nog compacter, en nu draadloos en bedraad bruikbaar

Door


Conclusie

We hebben dit artikel geschreven op de UltraBoard 940, en dat ging heel aardig. Wel ging het duidelijk met meer typefouten gepaard dan we gewend zijn na meer dan een kwart eeuw blind typen. Dat komt vooral door de kleinere horizontale afstand tussen de toetsen. Hoewel de Ultraboard 940 door het hiermee bereikte kleinere formaat nog wat makkelijker mee te nemen is dan de S-Board 860, is de trade-off naar onze mening te ver doorgeschoten naar compactheid. Het zorgt ervoor dat het meer een mobiel toetsenbord is dan een vervanger van een desktopexemplaar, waar we bij de voorganger hooguit een numeriek deel misten in die vergelijking.

Als mobiel toetsenbord staat de UltraBoard 940 op eenzame hoogte, want dit terrein wordt gedomineerd door veelal goedkope, niet erg degelijke afgeleides van Apples iconische chiclet keyboardje. Het staat buiten kijf dat de aanslag van de UltraBoard 940 die vergelijking prima aan kan, al blijft ook aanslag een kwestie van persoonlijke smaak. Sommige mensen zouden immers hun magnum opus nog het liefst op een Casio calculator typen. De veeltypist buiten de deur heeft aan de UltraBoard 940 een prima koop, waarbij het bovendien een voordeel is dat hij of zij altijd kan doorwerken: als de accu's leeg zijn, is een micro-usb kabel al wat nodig is, om weer door te gaan (vermits je apparaat beschikt over de juiste aansluiting...). Ook handig zijn dan de usb-aansluitingen.

Toch vinden we dit een wel erg kleine niche voor een product in deze prijsklasse. Als de type-ervaring van hetzelfde niveau was als bij de S-Board 860, hadden we dat allicht  door de vingers gezien, maar de combinatie van een nog kleinere breedte en een groter oppervlak per toets zorgt ervoor dat mistypen veel sneller gebeurt dan bij de illustere voorganger. Uiteindelijk moet het bij een toetsenbord draaien om de type-ervaring. BakkerElkhuizen heeft laten zien dat het weet hoe dat goed voor elkaar te krijgen, dus we zijn benieuwd hoe de opvolger van dit model eruit gaat zien. 

Bakker Elkhuizen UltraBoard 940


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*