Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro review: versie 2 is nóg beter

'Pro' gaan is zijn prijs waard

Door


Conclusie

De Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro heeft één van de sterkste vrm's die we tot nu toe op Intel X299-moederborden zijn tegengekomen. Met dit bord kun je zonder problemen aan de slag met een Skylake-X-cpu met 12, 14, 16 of zelfs 18 cores, die zeker als je ze overklokt extreem veel stroom kunnen verbruiken.

Gigabyte heeft deze mogelijkheid direct aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren. Meer meegeleverde m.2-heatsinks en ondersteuning voor addressable rgb maken dat het bord net wat meer '2018' aanvoelt. Tevens is de audiokwaliteit erop vooruit gegaan, ondanks dat we geen significante hardwarematige wijzigingen kunnen ontdekken op dat gebied. Wellicht heeft een engineer in Taiwan nog even kritisch naar de firmware van de audiocodec gekeken. Laten we immers niet vergeten dat de oorspronkelijke X299-serie met behoorlijk wat haast in elkaar moet zijn gezet, gezien Intels vervroegde launch.

Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro

De Gigabyte Aorus X299 Gaming 7 was al een van onze favoriete high-end moederborden voor Skylake-X en de Gaming 7 Pro maakt onze aanbeveling alleen maar warmer. Als je voor een 'high core count' Skylake-X gaat is het sowieso een no-brainer, maar ook in andere gevallen vinden we het prijsverschil van ongeveer 30 euro ten opzichte van de non-Pro-versie prima te verantwoorden. De Gigabyte Aorus X299 Gaming 7 Pro is naar onze mening één van de meest begeerlijke X299-moederborden en ook nog eens een waar spektakel voor de rgb-liefhebber. Een uitstekende keuze, dus.


Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro

ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*