Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro review: versie 2 is nóg beter

'Pro' gaan is zijn prijs waard

Door


Inleiding

In onze Intel X299 moederborden round-up waren we al enthousiast over de Gigabyte X299 Aorus Gaming 7, maar inmiddels heeft de fabrikant een nieuwe versie uitgebracht die helemaal is geoptimaliseerd voor de Intel Skylake-X processors met meer dan tien cores. Kan de X299 Aorus Gaming 7 Pro ons net zo bekoren?


Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro

Leg de X299 Aorus Gaming 7 en de nieuwe Gaming 7 Pro naast elkaar, en je ziet nauwelijks verschil. Oké, een getraind oog ziet wellicht dat alle m.2-sloten dit keer zijn voorzien van een meegeleverde heatsink, maar aan het uiterlijk is verder praktisch niets veranderd. Onder de motorkap is het echter een totaal ander bord.

Naast een aantal kleinere veranderingen waar we later op terugkomen, is de grote verandering de stroomvoorziening voor de processor. Wanneer overgeklokt kunnen de zogenaamde 'high core count' Skylake-X processors, oftewel de modellen met twaalf tot achttien rekenkernen, vele honderden watts verstoken. Daar was de oorspronkelijke Gaming 7 niet op berekend en zodoende zijn de VRM's van de Gaming 7 Pro compleet opnieuw ontworpen.

Op het moment van schrijven is de Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro bij twee winkels direct leverbaar voor 479 euro, als je wat langer kunt wachten kan je nog enige tientjes besparen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 Pro

ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*