ASUS ROG Rapture GT-AC5300 review: kostbare prestaties

Tri-band router met het uiterlijk van Stonehenge

Door


Uiterlijk en aansluitingen

Wanneer je de ASUS ROG Rapture GT-AC5300 van een afstandje bekijkt doet het apparaat met zijn acht fiere antenne's ons wel een beetje aan Stonehenge denken. Het design is voornamelijk zwart, met oranje accenten en heeft her en der ronduit bizarre vormen, waardoor het geheel niet overal even symmetrisch is. Zelfs de eerder genoemde antennes zijn niet recht-toe-recht-aan; deze zijn dikker en breder dan de standaard zenders en ontvangers, en elk voorzien van een gegraveerde merkaanduiding van ASUS. Aan de bovenzijde van het apparaat is een gedraaide vierkanten ventilatierooster ingebouwd waarop het logo van ASUS's Republic Of Gamers prijkt.

ASUS RoG Rapture GT-AC5300

Aan de voorzijde treffen we een behoorlijke rij van led-indicatoren voor Aan/uit, 2,4 GHz, 5 GHz, Internetverbinding, Netwerkverkeer en WPS met de daarbij corresponderende icoontjes aan. Aan de linkerzijde van het apparaat vinden we tevens drie fysieke knoppen waarmee je de led's, WPS-functie en wifi simpel en makkelijk kan in- of uitschakelen. Als we aan de achterkant van de router kijken zien we van links naar rechts een fysieke aan-en-uit schakelaar, een dc-aansluiting voor de voedingsadapter en twee usb 3.0-aansluitingen.

ASUS RoG Rapture GT-AC5300

Naast de Wan-poort is er plek voor maar liefst acht gigabit lan-poorten, die overigens allemaal keurig van metalen beplating zijn voorzien. Boven de poorten staat netjes aangegeven dat poort 1 en 2 en poort 5 en 6 zijn te combineren, een techniek die we kennen als link aggregation (802.3ad). Met deze techniek kan je de snelheid van twee poorten - in dit geval dus 2x2 - combineren tot een extra snelle verbinding. Uiterst rechts wordt het geheel gecomplementeerd door een resetbutton. 

ASUS RoG Rapture GT-AC5300 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RoG Rapture GT-AC5300

Draadloos, 802.11ac, 1000 Mbit/s, 4334 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

319,00 €

gem. 395,99 €
10 shops, 8x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*