ASUS ROG Rapture GT-AC5300 review: kostbare prestaties

Tri-band router met het uiterlijk van Stonehenge

Door


Testresultaten doorvoertest 5 GHz

Op 5 GHz meten we de draadloze doorvoersnelheid van een router naar de 3 meter laptop (Lan-Wlan) en van de 3 meter laptop weer terug naar de router (Wlan-Lan). Vervolgens herhalen we dit proces van de router naar de 3, 5 en 10 meter laptops tegelijkertijd (Lan-Wlan) en weer terug naar de router (Wlan-Lan). De 3, 5 en 10 meter doorvoertest voeren we tevens uit met een 3x3 (3 clients en 3 users) configuratie om de Tri-band functionaliteit van routers - wanneer van toepassing - in kaart te brengen.  

Bij de doorvoertests op 5 GHz schrijft de ASUS ROG Rapture GT-AC5300 snelheden tussen de 307 Mbit/s (3 meter Lan-Wlan) en 529 Mbit/s (3, 5 en 10 meter Wlan-Lan). Hiermee scoort de router - met uitzondering van de uitschieter naar beneden op 3 meter Lan-Wlan - steevast in de top van het testveld. Opvallend is dat de snelheid bij de doorvoertests naar drie laptops tegelijkertijd aanzienlijk hoger liggen dan naar een enkele laptop. We zien hier duidelijk dat de meerwaarde van tri-band technologie merkbaarder wordt naar mate je meer vraagt van de router.

Aangezien we hier met een tri-band router te maken hebben zijn de resultaten van de onderstaande 3x3 testen extra interessant. De Rapture stelt hier zeker niet teleur en scoort net als de andere tri-band routers rond de 700 Mbit/s. Wederom wordt hier nog maar eens bevestigd dat tri-band voor voor de meest veeleisende gebruikers onder ons zoden aan de dijk zet. 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RoG Rapture GT-AC5300

Draadloos, 802.11ac, 1000 Mbit/s, 4334 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

319,00 €

gem. 395,99 €
9 shops, 7x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*