MSI X299 Raider moederbord review: prestaties zonder je rekening te plunderen

Een eenvoudig moederbord met een luxe chipset

Door


Conclusie

Met de X299 Raider laat MSI zien dat een moederbord voor het luxere platform van Intel niet heel duur hoeft te zijn. Voor iets meer dan tweehonderd euro koop je de basis voor een X299-systeem waar bovendien een goede balans is gevonden tussen de prijs en de features.

De Raider heeft een degelijke stroomvoorziening met negen fasen voorzien van een koelblok. Opslagmogelijkheden zijn ook goed voor elkaar met acht sata-aansluitingen en tweemaal m.2, en de usb-mogelijkheden doen eveneens niet onder voor duurdere alternatieven. Dan zijn er nog acht geheugensloten voor quad channel geheugen en vier maal x16, al is de helft van deze sloten maar voorzien van pinnen voor de volledige bandbreedte. Perfect is het moederbord echter niet, want een tweede ethernetaansluiting en draadloos netwerk ontbreken. Gezien de prijs is dat te vergeven.

Qua prestaties valt de MSI Raider niet heel erg op, maar doet het gemiddeld genomen goed. Het bord weet zich in de cpu- en geheugenbenchmarks staande te houden, verbruikt onder load niet onnodig veel en zet in de geluidstest prima scores neer. De usb-snelheden zijn bovendien in orde, en hoewel de opstarttijd van het moederbord wat aan de lange kant is, hechten we er bij dit platform niet enorm veel waarde aan. Al met al is de prijs van de MSI Raider wat hem het meest interessant maakt binnen het X299-landschap. Voor het geld biedt de Raider een erg mooie set features, en daarom krijgt het moederbord een Great Value award.


MSI X299 Raider


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI X299 Raider

ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

209,90 €

gem. 235,10 €
8 shops, 4x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*