Fractal Design Define R6 review: nieuw van binnen

Kan de opvolger van de populaire Define R5 overtuigen?

Door


Conclusie

De Fractal Design Define R6 Tempered Glass Edition is de lang verwachte opvolger van de populaire Define R5. Voor de uiterlijke verschillen hoef je de nieuwe behuizing niet te kopen, tenzij je uiteraard een glazen zijpaneel wilt hebben. Verandering betekent niet per definitie verbetering, dus dat Fractal het design constant houdt is wat ons betreft prima. Wat wel tegenvalt is dat het Zweedse bedrijf aan het eind van 2017 een kast van dit kaliber introduceert zonder usb-c front connector.

Aan de binnenkant heeft Fractal de Define R6 gemoderniseerd. De toren die ruimte biedt aan maximaal elf 3,5 inch drives kan geheel verwijderd worden als je daar geen prijs op stelt, en de shroud die de voeding afdekt is geheel volgens de huidige trends. De kast wordt geleverd met drie 14 cm ventilatoren en biedt veel ruimte voor meerdere waterkoeling loops. De meegeleverde fancontroller kan maximaal negen fans aansturen, maar doet dit via één pwm-uitgang op het moederbord.

Qua prestaties doet de R6 het goed. De kast is zowel qua koelprestaties als qua geluidsproductie geen uitblinker, maar kan op beide punten prima voor de dag komen. Vergelijken we de R6 echter met zijn voorganger, dan zien we dat de R5 op beide punten (iets) beter presteert, en dat terwijl zeker de Tempered Glass Edition van de R6 naar verwachting een significant hogere winkelprijs zal krijgen. 

Alles overwegende is de nieuwe Fractal Design Define R6 een prima behuizing met ruime inbouwmogelijkheden en goede prestaties, maar stiekem hadden we wat meer verwacht. Ben je gecharmeerd van Fractal Design behuizingen en wil je niet per se een glazen zijpaneel? Dan is de R5 wat ons betreft minimaal net zo'n goede, en bovendien een voordeligere keuze. 


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*