Fractal Design Define R6 review: nieuw van binnen

Kan de opvolger van de populaire Define R5 overtuigen?

Door


Inleiding

Fractal Design brengt vandaag de Define R6 op de markt als opvolger van - inderdaad - de nog altijd zeer populaire Define R5 uit 2014. De nieuwe behuizing heeft dezelfde speerpunten als zijn voorganger: solide bouwkwaliteit, flexibiliteit en stille werking. Over de Define R5 waren wij zeer te spreken, tijd om uit te zoeken of de nieuwe Define R6 ook een topper is.


De Define R6 lijkt van een afstandje als twee druppels water op zijn voorganger. Het is dus een hoekige doos met een gesloten aluminium voorpaneel, die aan de zijkanten voorzien is van sleuven waardoor de kast frisse lucht kan aanzuigen. Ook het paneel met de knoppen en front-aansluitingen aan de bovenkant van de kast lijkt direct van de R5 overgenomen. 

Het grootste uiterlijke verschil met de R5 is dat de R6 leverbaar is met een tempered glass zijpaneel, al is er ook een versie met een normaal metalen zijpaneel beschikbaar. Deze laatste heeft een adviesprijs van 129,99 euro. Wij bekijken voor deze review de Define R6 Tempered Glass Edition, die voor 149,99 euro op de prijslijsten staat. Op het moment van schrijven zijn de nieuwe behuizingen nog niet in onze prijsvergelijker opgedoken, maar we verwachten dat de straatprijzen mogelijk enkele tientjes lager zullen liggen.

Fractal Design Define R6 Window Black

In de vergelijking

In deze review vergelijken we de Fractal Design Define R6 Tempered Glass Edition met andere behuizingen van hetzelfde formaat en uit dezelfde prijsklasse. Dit betekent dat we kijken naar tower behuizingen met een inhoud van 50 tot 70 liter en een prijskaartje tussen de 80 en 150 euro.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*