ASUS ZenFone 4 review: viermaal scheepsrecht?

Moderne uitstraling, oude gewoontes

Door


Conclusie

Het lukt de ASUS ZenFone 4 niet echt om te overtuigen. De basis van het toestel is goed, met een keurig afgewerkte en moderne behuizing. De geheugenconfiguratie van 4GB/64GB is behoorlijk royaal en qua connectiviteit missen we geen belangrijke zaken bij dit dual sim toestel, waarbij we ook de meegeleverde in-earphones weten te waarderen. Dan is er nog het scherm, lekker helder en met een uitstekend contrast en een keurige full hd resolutie. Ten slotte is er de accu, wat ons betreft een van de hoofdzakelijke onderdelen die bepalen hoe een smartphone ingeschaald moet worden, die prima presteert in diverse accubenchmarks en in de praktijktest zelfs erg goed. 

Helaas weet het toestel op de andere belangrijke onderdelen niet te overtuigen. De camera is voor de prijsstelling niet indrukwekkend en de resultaten in zowel de systeem als de grafische benchmarks vallen gewoonweg tegen. Daarbij is het scherm niet bijster goed afgesteld en is er - voorlopig - geen update naar Android 7.1.2, laat staan 8.0, beschikbaar. Dit alles zou nog te accepteren zijn als het toestel een aantrekkelijke prijs had gehad, maar met een prijskaartje van 500 euro positioneert ASUS de Zenfone 4 feitelijk in hetzelfde segment als bijvoorbeeld een OnePlus 5T, een vergelijking waar het niet als winnaar uit komt. De eerdere Zenfones waren bij introductie ook beduidend lager geprijsd. Voor circa 300 à 350 euro zouden we milder zijn in het oordeel, maar vooralsnog kunnen we het toestel voor deze vraagprijs niet ondubbelzinnig aanraden.

ASUS ZenFone 4 Green


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone 4 Black

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

179,99 €

gem. 179,99 €
2 shops, 1x voorraad

Asus ZenFone 4 Green

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Asus ZenFone 4 White

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

159,00 €

gem. 170,00 €
4 shops, 4x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*