ASUS ZenFone 4 review: viermaal scheepsrecht?

Moderne uitstraling, oude gewoontes

Door


Uiterlijk

De ASUS ZenFone 4 heeft dankzij het gebruik van glas in een metalen frame en een ogenschijnlijke keurige afwerking, een moderne en robuuste uitstraling. Het toestel meet 155,4 x 75,4 x 7,8 mm bij een gewicht van 165 gram. Het toestel heeft zowel afgeronde hoeken als randen, geheel volgens de mores van 2017. In de wetenschap dat de ZenFone 4 een 5,5 inch scherm heeft met een resolutie van 1920x1080 pixels, komen we in combinatie met de buitenmaten van het toestel uit op een scherm-toestel ratio van 72%. 

ASUS ZenFone 4 Green

De achterkant van het toestel herbergt de dubbele camera, waar we later uitgebreid op in zullen gaan, met daarnaast de flitser en daaronder de merkaanduiding van ASUS. Aan de rechterzijde van het toestel treffen we de powertoets met daarboven de volume-tuimelschakelaar. Beide zijn prettig rigide en voelen door de feedback degelijk aan. Aan de rechterzijde is er plaats voor de uitprikbare simtray, waarin je een combinatie van één of twee simkaarten en/of een micro sd-kaart kunt plaatsen. Aan de onderzijde treffen we tenslotte een heuse 3,5 mm jack voor headphones aan en een usb-c aansluiting waar je de meegeleverde lader met een maximaal vermogen van 10 W (5 V x 2 A) op kunt aansluiten.

Tevens treffen we aan de onderkant een speakerrooster aan. Over de geluidskwaliteit van de speaker kunnen we kort zijn: die is ronduit slecht. Het geluid is schel en heeft nauwelijks body, en de mogelijkheid om een 'buitenmodus' aan te zetten maakt het alleen maar erger. Gelukkig is ASUS zo sympathiek om een setje in-ear dopjes mee te leveren, waar een aanzienlijk beter geluid uit voortkomt en waarmee je tevens handsfree kunt bellen.

Ten slotte willen we nog melding maken van het ontbreken van een IP-rating die de mate van water- en stofdichtheid aanduidt. Dit is voor een telefoon van deze prijsstelling misschien geen absolute voorwaarde, maar toch zeker een feature waar je, indien aanwezig, je wenkbrauwen niet voor optrekt.


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone 4 Black

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

181,99 €

gem. 181,99 €
2 shops, 1x voorraad

Asus ZenFone 4 Green

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Asus ZenFone 4 White

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

159,00 €

gem. 170,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*