ASUS ZenFone 4 review: viermaal scheepsrecht?

Moderne uitstraling, oude gewoontes

Door


Software

De ASUS ZenFone moet het op het moment van schrijven doen met Android 7.1.1 en dus niet met de meest recente versie 7.1.2. Of er in de toekomst een update naar deze of zelfs Android 8 Oreo wordt uitgerold is afwachten. Wel heeft ASUS de ZenFone 4 voorzien van de meest recente uitgave van haar eigen schil, ZenUI 4.0. Deze schil zorgt voor een aangepast uiterlijk dat er echt anders uitziet dan stock Android, het is aan jou om te bekijken of je dat kan waarderen of niet.

Waar wij ons wel duidelijk over willen uitspreken is de aanwezigheid van vooraf geïnstalleerde apps. De aanwezigheid van deze bloatware is weliswaar beperkt, maar ze zijn er wel en dat is jammer - zeker in het geval van de zogenaamde systeemapps die je dientengevolge niet kunt verwijderen. 

Ook in Android 7 heeft Google naast de normale bugfixes weer enkele verbeteringen aangebracht ten opzichte van de voorganger. Zo moet een update van de Doze functie ervoor zorgen dat de accu nog langer meegaat en worden updates van nu af aan op de achtergrond geïnstalleerd. Ook is er een nachtmodus toegevoegd die tijdens de donkere uren het blauwe licht van je scherm filtert en wat geliger maakt, omdat dit rustiger voor je ogen is. Dan is er nog de ondersteuning voor Daydream - Googles VR bril die verderop in 2017 moet verschijnen - die het vermelden waard is. Overigens moet je smartphone aan behoorlijk wat eisen voldoen om Daydream straks echt te kunnen gebruiken.

Tenslotte is er in Android 7 eindelijk een mogelijkheid voor een splitscreenmodus ingevoegd. Het werkt nog niet met elke app, maar als het werkt is het echt een fijne toevoeging. Eindelijk is het dan mogelijk om op je Androidphone twee dingen tegelijk te doen, zowel rechtopstaande houding als in landscape.


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone 4 Black

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

181,99 €

gem. 181,99 €
2 shops, 1x voorraad

Asus ZenFone 4 Green

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Asus ZenFone 4 White

Android 7, 64 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

159,00 €

gem. 170,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*