Call of Duty: WWII review: benchmarks met 30 videokaarten

Eindelijk weer knallen in de wereld van 1940-1945

Door


Conclusie

Heel eerlijk: de nieuwe Call of Duty speel je vooral voor het verhaal en de gameplay, en niet voor de graphics. Zelfs op ultra settings is de game geen grafisch hoogstandje - het grote verschil met medium settings wordt vooral gevormd omdat die ronduit lelijk zijn. Het voordeel dat daar tegenover staat is dat het spel geen al te zwaar systeem nodig heeft om soepel te kunnen draaien.

Wat heb je nodig om Call of Duty: WW2 met 60 fps te spelen?
  Ultra
Full HD RX 480 8GB / GTX 1060 3GB
WQHD RX 580 8GB / GTX 1070
Ultra HD - / GTX 1080 Ti

Op full hd-resolutie heb je genoeg aan een courante mid-range videokaart om ultra settings in te kunnen stellen. Wel valt op dat Nvidia-videokaarten met weinig vram het een stuk beter lijken te doen dan AMD-modellen met dezelfde handicap. 4K met ultra settings vereist een GTX 1080 Ti, maar dan hoef je ook geen setting terug te zetten om van een stabiele, ruime 60 fps te genieten. Gezien de snelheid van deze game is dat geen overbodige luxe.

Aan een processor met veel cores heb je in Call of Duty: WW2 niets, net als aan een tweede videokaart in CrossFire of SLI. Dat laatste is natuurlijk jammer, maar voor de performance zijn meerdere videokaarten ook niet echt nodig. Kortom, houd je van shooters en kan het WO2-thema je bekoren, dan is de nieuwe CoD een niet al te zware game die heerlijk wegspeelt.

Call of Duty: WWII (PC)


Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*