AMD Bulldozer (FX-8370E) versus AMD Ryzen & Intel Coffee Lake: de upgrade waard?

Is een AMD FX-processor aan een upgrade toe?

Door


Inleiding

Hoewel het geen meerderheid zal zijn, zullen veel lezers van Hardware.Info nog gebruikmaken van een AMD-processor uit de Bulldozer-generatie, bijvoorbeeld een FX-8350 of FX-8370E. 2017 liet zich kenmerken door ongekend processorgeweld. Is een AMD Ryzen of Intel Coffee Lake de upgrade waard, of zit je met een AMD FX nog goed? Wij gaan verder met deel 2 van onze serie!


De videokaart is doorgaans het populairste pc-onderdeel om te upgraden. Aan dit onderdeel worden met al die high-res monitoren en steeds mooiere games in rap tempo hogere eisen gesteld. Na twee of drie jaar een nieuwe videokaart betekent een serieuze upgrade in grafische mogelijkheden, terwijl de rest van je systeem vaak nog wel een paar jaar mee kan.

AMD Ryzen 7 1800X Boxed
Mede dankzij de AMD Ryzen-cpu's krijg je opeens veel meer processor voor je geld.

Begin dit jaar zette AMD echter de processormarkt op z'n kop met de Ryzen-cpu's en in oktober volgde Intel met zijn Coffee Lake-modellen. Onder de streep krijg je op dit moment véél meer waar voor je geld als je nu een processor koopt dan bijvoorbeeld een jaar geleden. In onze upgrade-poll van half september 2017 gaven jullie dan ook massaal aan een nieuwe processor en een nieuw moederbord op de planning te hebben staan - met 32% van de stemmen was die optie zelfs populairder dan een nieuwe videokaart (27%)!

Wij haalden de populairste en bovendien nog steeds verkrijgbare processor uit de AMD FX-generatie door onze huidige testprocedure om te achterhalen of zo'n rappe Ryzen of Coffee Lake de moeite waard is.

Lees ook: Intel Haswell (Core i5 4670K & i7 4790K) versus Ryzen & Coffee Lake: de upgrade waard?


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

AMD FX-8370E Boxed

Socket AM3+, 3.3 GHz, 8 cores, 95 W, 32 nm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

168,19 €

gem. 168,19 €
2 shops, geen voorraad

Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*