Logitech G603 muis & G613 draadloos mechanisch toetsenbord review

Anderhalfjaar muizen en tikken op een setje penlites

Door


Conclusie

Recent werden we weliswaar enthousiast van de Logitech Powerplay-muizen, maar die knaagdieren waren wat ons betreft veel en veel te duur, hoe cool die technologie ook is. Van de G603 muis en het G613 toetsenbord zijn we meer gecharmeerd. De prijzen zijn een stuk redelijker en zowel qua prestaties als qua features zet Logitech ijzersterke producten neer. Het feit dat beide apparaten op simpele batterijen werken en je zodoende zowel kabel- als oplaadvrij bent, zal voor sommigen een zwaarwegend voordeel zijn.

De G603 Lightspeed-muis laat zich kenmerken door een uitstekend presterende sensor en de gekende Logitech-pasvorm, die lijkt op die van de uiterst populaire G403 Prodigy. De verschillende modi voor pollingrate en type verbinding maken hem veelzijdig. Zonder nadelen is hij niet: het gewicht is door de penlites aan de hoge kant en qua verlichting en software mis je opties ten opzichte van duurdere modellen. Naast dat je daarvoor meer betaalt, vereisen die echter ook regelmatig opladen.

Nu is het praktisch nut van een draadloos toetsenbord niet zo groot, maar het staat ontegenzeggelijk wat netter op je bureau. Ook hier is de basis in orde, mits je de Romer-G-switches kan waarderen. In tegenstelling tot bij de muis is het ontbreken van (achtergrond)verlichting bij het keyboard wel een daadwerkelijk nadeel voor wie niet altijd in een goed verlichte ruimte werkt. Qua comfort en mogelijkheden is hij met een polssteun, mediatoetsen en macrokeys vrij compleet.

Beide producten hebben hun prijs mee. De G603 Lightspeed kost gemiddeld zo'n 70 euro, wat niet bijzonder veel geld is voor een draadloze gamingmuis. Nu zijn er nauwelijks goed verkrijgbare draadloze mechanische keyboards, maar zelfs voor een bedraad exemplaar met een soortgelijke featureset vinden we de 130 euro die de G613 moet opbrengen alleszins meevallen. Samengevat is het een kwalitatief goede set invoerapparatuur waar je uitstekend mee kan gamen, maar die er - mede door het gebrek aan kabels en verlichting - netjes en professioneel uitziet.

Zowel de G603 muis als het G613 toetsenbord gaan zodoende met een Excellent Choice award naar huis. Als laatste noot willen we nog de suggestie doen om deze producten ook echt als set te verkopen - ze zijn duidelijk voor elkaar gemaakt en als er dan weer een tientje van de totaalprijs af kan, is dat natuurlijk mooi meegenomen.


Logitech G603 Lightspeed
Logitech G613 Wireless Mechanical Keyboard


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*