Intel Kaby Lake G-preview: Intel integreert AMD GPU

Vol inzetten op grafische rekenkracht

Door


Achtste generatie Core - opnieuw

De twee grootste kemphanen in de hardware-wereld gaan samenwerken: na de nodige geruchten heeft Intel ze nu echt aangekondigd: nieuwe processors met een geïntegreerde gpu van AMD. We zetten op een rijtje wat je mag verwachten van deze Kaby Lake G-chips.


Intel heeft zijn achtste generatie Core-processors aangekondigd. Hoewel voorgaande zin al enkele keren voorbij is gekomen op Hardware.Info, gaat het deze keer om een nieuwe reeks G-processors met daaraan gekoppeld een grafische chip van AMD. Wie dat enkele jaren geleden had geroepen was voor gek verklaard, maar de bedrijven hebben de strijdbijl (in ieder geval deels) begraven. Uit de samenwerking is een platform voortgekomen dat zijn weg zal vinden naar laptops en NUCs.

De geruchten over een samenwerking tussen Intel en AMD waren er al een tijdje, en het is bijvoorbeeld alweer twee jaar geleden dat berichten over FreeSync-ondersteuning door Intel op het internet verschenen. In deze preview gaan we verder in op de informatie die Intel inmiddels heeft vrijgegeven, evenals de mogelijkheden van deze nieuwe processors.


Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*