Corsair AX1600i voeding review: de eerste PSU met galliumnitride transistors

Efficiëntiedoorbraak in high-end segment

Door


Conclusie

Corsair is met de AX1600i het eerste merk dat een pc-voeding voorziet van GaN-transistors. Goedkoop zijn die ongetwijfeld niet, maar samen met fabrikant Flextronics wordt daarmee wel de efficiëntste voeding die we ooit hebben getest neergezet. Van lage tot hoge belastingen zet het nieuwe vlaggenschip werkelijk uitstekende efficiëntiescores neer, waarbij op het hoogtepunt zelfs de grens van 94% wordt geslecht. Dat is andere voedingen nog nooit gelukt in onze tests.

Corsair AX1600i

Uiteraard is al de rest ook in orde: de voeding is volledig modulair, beschikt over ruim voldoende aansluitingsmogelijkheden en is bovendien digitaal te monitoren via de Link-software. Tot zo'n 650 watt is geluidsproductie überhaupt niet van toepassing - de fan staat dan stil. Verbruikt je systeem meer dan dat, dan zal het ongetwijfeld voor meer rumoer zorgen dan de stille fan van de voeding.

Aangezien Crossfire en SLI op hun retour zijn, zeker de varianten met drie of vier videokaarten, bestaat de markt voor dit type voedingen vrijwel alleen uit cryptocoinminers. Voor hen is deze voeding waarschijnlijk alleen interessant als het de enige op voorraad zijnde 1600W-voeding is, wat gezien de penibele voorraadsituatie van voedingen met een hoog wattage overigens niet eens zo onwaarschijnlijk is.

Corsair AX1600i Corsair AX1600i

Desondanks is de Corsair AX1600i simpelweg de beste pc-voeding die je op dit moment kan kopen en een knap staaltje van de modernste technologie. We kijken nu al uit naar het moment dat dit nieuwe type transistors doorsijpelt naar goedkopere voedingseries. Ere wie ere toekomt: Corsair heeft de Ultimate Product award dik verdiend.


Corsair AX1600i


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair AX1600i

1600 W, 96 %, 80 Plus Titanium, Modulair, 133.3 A

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

355,90 €

gem. 472,94 €
9 shops, 2x voorraad

Dossier

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*