HTC U11+ review: papieren tijger uit Taiwan

Nieuwste vlaggenschip stelt teleur

Door


Conclusie

De HTC U11+ is niet geheel zonder verdienste. Het toestel heeft een enorm 6 inch scherm, maar is door de 18:9 verhouding toch nog goed vast te houden. Voor het bekijken van 16:9 video's moet je wel rekening houden met zwarte randen aan beide kanten, wat ook voor de diverse concurrenten met dezelfde verhouding op gaat.

Wat betreft de connectiviteit kunnen we alle belangrijke specificaties afvinken en de configuratie van 6GB/128GB, waarvan de laatste nog uitbreidbaar is met een microsd-kaart van maximaal 2 TB, kan zeker als royaal worden bestempeld. Daar komt nog bij dat het toestel ogenschijnlijk naadloos is afgewerkt en goed (IP68) waterdicht. Al bij al heeft het een modern, maar ook eigen en karakteristiek design. Bovendien borduurt HTC voort op de al eerder geïntroduceerde en zelf ontwikkelde technieken Edge en USonic. Met name die eerste is een techniek die wat ons betreft absoluut potentie heeft en hopelijk verder wordt ontwikkeld.

Dat gezegd hebbende, moeten we onder de streep vaststellen dat de U11+ geen toestel is dat we zonder meer kunnen aanbevelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het scherm erg matig uit de test komt. De lage helderheid bemoeilijkt gebruik overdag in de buitenlucht en de kleurafwijking is te groot voor een toestel in deze klasse. Daarnaast zijn de resultaten van zowel de grafische als de systeembenchmarks weinig aansprekend, waarbij de U11+ soms zelfs minder presteert dan de directe voorganger. Tegen de modellen van de concurrentie is het op dit vlak al helemaal niet opgewassen. Ook de camera moet op elk onderdeel duidelijk zijn meerdere erkennen in die van Samsungs S8. De teleurstellende werktijd op een acculading in combinatie met de zeer hoge vraagprijs zorgt ervoor dat de conclusie is even hard als zonneklaar is: een award zit er niet in.  

HTC U11+ 128GB Ceramic Black


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

HTC U11+ 128GB Ceramic Black

Android 8, 128 GB, 6 inch, 2880x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

691,99 €

gem. 691,99 €
1 shop, geen voorraad

HTC U11+ 128GB Translucent Black

Android 8, 128 GB, 6 inch, 2880x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

517,64 €

gem. 517,64 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*