HTC U11+ review: papieren tijger uit Taiwan

Nieuwste vlaggenschip stelt teleur

Door


Uiterlijk

De HTC U11+ heeft ook los van de al dan niet transparante uitvoering een opvallend uiterlijk. Het toestel bestaat uit twee glazen delen, die bijeen worden gehouden door een metalen frame. Dat zien we tegenwoordig vaker wel dan niet bij premium-toestellen, maar de glanzende coating waar de achterzijde van het toestel mee is afgewerkt geeft het apparaat een eigen karakter, omdat het licht net als bij de U11 vanuit elke positie anders gereflecteerd wordt; dat zorgt voor verrassende, fraaie effecten.

Het toestel is zoals je mag verwachten keurig afgewerkt met ogenschijnlijk hoogwaardige materialen, een indruk die verder wordt ondersteund door de stof- en waterdichtheid van het toestel (IP68). Zowel de hoeken als de randen aan de zijkant lopen af in een curve. Dat draagt eraan bij dat het toestel prettig in de hand ligt en je het ondanks de gladde behuizing stevig vast kunt houden.

Het scherm van de U11+ heeft een diagonaal van maar liefst 6 inch. Toch is het toestel voor een ieder die enigszins een kolenschop handformaat heeft nog net met één hand te bedienen. Het scherm heeft namelijk een 2:1 (18:9) beeldverhouding en is dus relatief smal en hoog. Dat is in lijn met de recente trend in de markt, waar we dit bijvoorbeeld ook zagen bij toestellen van Samsung, LG en OnePlus. Bovendien heeft HTC de bezels redelijk beperkt weten te houden, zeker boven en onder het scherm. De buitenmaten van het toestel bedragen 158 x 76 x 9,2 mm (LxBxD) bij een gewicht van 185 gram. Zodoende komen we uit op een scherm-toestelratio van 77%.

HTC U11+ 128GB Ceramic Black

Aan de achterzijde treffen we bovenaan de cameramodule aan, die geflankeerd wordt door een flitser en op gepaste afstand daaronder gevolgd wordt door de gladde, ronde vingerafdrukscanner. Aan de rechterzijde vinden we een enkele en prettig rigide tuimelknop voor het volume en de geribbelde powertoets, die een klein beetje speling vertoont. Bovenop is er plek ingeruimd voor de uitprikbare simtray, waar je ofwel twee simkaarten ofwel een simkaart en een microsd-kaart in kwijt kan. Aan de onderkant van het toestel vinden we tenslotte de usb-c aansluiting voor het opladen en het aansluiten van de headphones, waarvoor HTC gelukkig een adapterstekkertje van 3,5 mm jack naar usb-c meelevert.

De eveneens meegeleverde lader biedt een maximaal vermogen van 12,5 W (5 V x 2,5 A). Naast de usb-aansluiting is er plaats voor de speaker, die een weinig indrukwekkend geluid voortbrengt, behoorlijk schel en met weinig body. Gelukkig is HTC zo sympathiek om een setje oordopjes mee te leveren die wel degelijk indruk maken. Het geluid is vol, zuiver hard en kent een behoorlijke verdeling tussen laag, midden en hoog. Dat geluid kan je overigens nog verder optimaliseren met HTC's USonic techniek, waar we verderop in deze review op in gaan. 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

HTC U11+ 128GB Ceramic Black

Android 8, 128 GB, 6 inch, 2880x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

691,99 €

gem. 691,99 €
1 shop, geen voorraad

HTC U11+ 128GB Translucent Black

Android 8, 128 GB, 6 inch, 2880x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

517,64 €

gem. 517,64 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*